Saana Rasehorn Saana Yoga

Saanasta

Sairastuin masennukseen ja paniikkihäiriöön lapsuuden ja nuoruuden vaikeiden kokemuksien vuoksi. Inhosin itseäni ja elämääni, olin jo valmis luovuttamaan. Jäin yli 9 kuukautta kestäneelle sairaslomalle silloisesta työstäni, ja tuona aikana aloitin joogan ja meditaation. Tunsin kipeästi tarvitsevani jotain, mihin ikäänkuin paeta päässäni vellovia negatiivisia ajatuksia epätoivoisesta tulevaisuudesta ja epäonnistuneesta elämästä - niinpä pakenin nykyhetkeen yhdistämällä liikkeen ja hengityksen. Pian näin kuin näinkin valoa tunnelin päässä. Huomasin, miten jooga ja hengitysharjoitukset helpottavat ahdistusta ja stressiä, ja meditoinnin avulla pystyin ymmärtämään mieltäni paremmin ja erottelemaan tunteeni ja ajatukseni itsestäni. Joogan harjoittelu toi päiviini sisältöä ja rutiinia; se auttoi minua nousemaan sängystä joka päivä.

Joogan avulla opettelin kohtaamaan sisälläni piileskelevät möröt; opin päästämään irti haitallisista ajatusmalleista ja muureista, joita olin sisälleni vuosien varrella rakentanut ja todellinen paranemiseni alkoi. Harjoittelemalla opin löytämään yhteyden siihen rauhaan joka sisälläni on, ja jonka avulla osaan elää nykyhetkessä tehden tietoisia valintoja oman hyvinvointini edistämiseksi. Näistä ajoista lähtien jooga on ollut iso osa elämääni - koen, että sen ansiosta elän tänäpäivänä täyttä ja tasapainoista elämää. 

Tavoitteeni ja intohimoni on tavoittaa samankaltaisten ongelmien kanssa painivat ihmiset, ja opastaa muita kohti rentoutuneempaa, rauhallisempaa ja onnellisempaa elämää! 

Minulla on vahva tanssillinen tausta ja liikeilmaisu on aina ollut osa minua. Suoritin kansainvälisen jooga-allianssin sertifioiman 200 tunnin jooganopettajakoulutuksen (RYT200h) Happy Jack Yogan koulutuksessa. Happy Jack painottaa koulutuksessaan joogista elämäntapaa, henkistä kasvua ja on yksi maailman inspiroivimmista jooganopettajista - tutustu HJY:an paremmin täällä. Jatkoin kouluttautumista kohti 500 tunnin jooganopettajapätevyyttä suorittamalla 75 tunnin, joogan perinteisiin, ayurvedaan sekä henkisyyteen keskittyvällä koulutuksella Intian Rishikeshissä helmikuussa 2018.

Stressi, kiire, ahdistus ja uupumus on liian monelle nykyään arkipäivää - mutta sen ei ole pakko olla niin! Jooga on älyttömän tehokas ja simppeli työkalu parempaan elämään, ja kuka vain voi joogata. Tunneillani harjoitellaan tosissaan pilke silmäkulmassa - tule mukaan rennosti omana itsenäsi!

---

I was diagnosed with deep depression and anxiety disorder after several adversities in my youth. I hated myself and my life; I was ready to give up. During my 9 month sick leave I somehow started doing yoga and soon I saw the light at the end of the tunnel - the daily practice made me get up from bed every day. Yoga provided me the tools to break the harmful patterns in my mind that I had built up over the years and I felt liberated. I found the peace within me, and I learned I can enter that sanctuary whenever I need to. So the healing started, and since then I have studied the world of yoga with the goal of finding ways to deal with everyday's emotions.

My passion is to connect with people - so I can guide others with the things I've been through. I want to help you to see how beautiful life can be!

I have a background in dancing and expressing myself with motion has always been close to me. I've completed RYT275h -yoga teacher training with Happy Jack Yoga. In my classes you can feel the good energy, presence and my positive way to see the world! 

❤ Saana


Kira Vahamäki-Niemi Saana Yoga

Kirasta

Jo lapsena mietin, jos kirjoittaisin kirjan itsestäni, sen nimi olisi 'Herkkyyskerros'. Olen kokenut olevani hyvin erilainen ja jollain tapaa myös vääränlainen milloin missäkin tilanteessa. Lapsuudesta asti herkkyys ja sen mukanaan tuomat haasteet ovat olleet osa elämääni.

Aikuisuuden kynnyksellä aloin ottaa elämääni omiin käsiin. Tein muutoksia elämässäni, koskien mm.ihmissuhteitani ja luovuin alkoholista.
Mieli hieman tasaantui.
Rakastuin ja pian elämä soljui eteenpäin lapsiperhearjessa. 
Kolmannen lapsen syntymän jälkeen löysin ilmajoogan. Kun mukaan tuli Yin, se viimeistään vei sydämeni. Siihen hiljaisuuteen pysähdyin yhä uudelleen. Aloin avautua ja eheytyä, uskaltauduin kohtaamaan ikävätkin asiat, myös itsessä. Vahingoittavat totutut ajatusmallit alkoivat muuttua, koin kiitollisuutta että olen tässä,juuri nyt.

Joogapolullani lopulta mukaan tuli myös Vinyasa flow jooga, mikä antoi lisäintoa hakeutua joogaopettajakoulutukseen. Valmistuin kesällä 2018.

Jooga ja meditaatio ovat antaneet minulle tilan ja välineitä mielen sekä kehon havainnointiin hektisessä lapsiperhearjessa. Sydämeni on avonaisempi ja olen löytänyt aitoa onnellisuutta,iloa ja tasapainoa arkielämään, unohtamatta kehon hyviä fiiliksiä!
Olen myös äärimmäisen kiitollinen itselleni siitä että optimistisuus ja voimakas uteliaisuus ihmisenä kehittymiseen on säilynyt myrskyissäkin. Kasvaminen ja oppiminen ei ikinä lopu!

Joogatunneillani, kuin myös ylipäätään elämässä, haluan kohdata toisen ihmisen. Olla läsnä. Auttaa löytämään tasapaino mielen,sielun ja kehon välillä. Muistuttaa että jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas omana aitona itsenään.
Jokainen on tasapainoisen, onnellisen elämän arvoinen.

Nähdään tunneilla! 


Johanna Kinanen Saana Yoga

Johannasta

Olen saanut ensikosketuksen joogaan 16-vuotiaana kokeiltuani hathatunteja. En olisi osannut etukäteen odottaa joogan voimakasta vaikutusta, sillä mielestäni lähdin vain venyttelemään. Nuorelle tytölle kokemus oli huvittavan ristiriitainen, tunnin jälkeen koin jopa ärtymystä hyvästä ja uudistuneesta olosta. Ensimmäisen kurssin jälkeen jooga on ollut mukana säännöllisen epäsäännöllisesti joitain vuosia, välillä täysin nollissa. Jooga "vakiintui" elämääni käytyäni (trendikkäästi sanottuna) burn-outin partaalla ja tehtyäni pitkän loman Balille ajatuksena hidastaa tahtia ja vain joogata ohjatusti. Reissulla päätin osallistua joogaohjaajakoulutukseen palattuani Suomeen.

Olen nyt kolmenkympin ikään mennessä touhunnut monessa mukana: tankotanssisalin perustajana Jyväskylässä, joogaohjaajakoulutuksen käyneenä, taideopistolaisena, hierojan opinnot suorittaneena, burleskiyhdistyksen perustajana myös Jyväskylässä ja tällä hetkellä koulun penkillä taideopinnoissa Kankaanpäässä.

 

Uteliaisuus, innostus uusiin asioihin ja rohkeus voisivat olla avainsanoja tekemisissäni. Kaiken innostuksen kääntöpuolena voi tosin olla liikasuorittaminen, paineet, ulkopuolinen ja sisäinen epäusko, joka on vienyt myös hetkittäin masennukseen ja jaksamattomuuteen.

Jooga onkin ollut näkymätön punainen lanka kaikissa elämänvaiheissa ja huomaan palaavani pehmeisiin arvoihin jos olen siltä tieltä eksynyt. 

 

Ohjaajana olen hyvin rauhallinen ja kärsivällinen. Pidän kiinni tuntien kiireettömyydestä ja rauhallisesta tunnelmasta. Suorittamisen sijaan pidän pääpainon ajan kanssa oivaltamisessa ja hengityksessä. Tervetuloa tunneilleni!